info@reusenmoviment.cat

David Vidal lamenta la manca d’explicacions i lideratge de l’Ajuntament en la defensa de la línia d’I3 al Sant Bernat Calvó

El portaveu de Reus en Moviment, David Vidal, ha visitat aquest divendres l’Escola Sant Bernat Calvó i s’ha reunit amb el director del centre, Pep Montaner. L’objectiu de la visita ha estat escoltar l’equip directiu i la comunitat educativa de l’escola després que aquesta setmana s’hagi conegut que el Departament d’Educació té la intenció de tancar una de les dues línies d’Infantil3 d’aquest centre educatiu i, per contra, ha fet marxa enrere en la decisió inicial de tancar-la també a l’Escola La Vitxeta adduint uns suposats motius “tècnics”.

David Vidal, acompanyat de membres del grup de treball d’Educació de Reus en Moviment, ha expressat el suport a la comunitat educativa de l’escola i ha exposat el posicionament de Reus en Moviment sobre el possible tancament de línies a la ciutat. En aquest sentit, Vidal ha explicat que els socis de l’equip de govern de l’Ajuntament de Reus no han fet tot el que calia per salvar la línia d’I3 d’aquest centre, una imposició d’una conselleria del Govern català que precisament es troba en mans d’ERC, un d’aquests socis de l’equip de govern de Reus. La pèrdua d’aquesta línia perjudica no només l’escola, que veu debilitat el seu projecte educatiu, sinó el conjunt d’aquest barri de la zona sud de la ciutat i també tota l’escola pública de Reus. “Hem trobat a faltar lideratge i explicacions per part del govern municipal, que hauria d’haver fet costat a les escoles davant del Departament”, a afegit Vidal.

Des de Reus en Moviment es considera que la informació sobre el tancament de línies d’I3 a Reus s’ha estat ocultant en els darrers mesos a les direccions dels centres, ja que en la darrera reunió de la taula de planificació (on participen Ajuntament i Generalitat), feta el passat novembre, s’hauria donat a conèixer per part del Departament la intenció de tancar aquests grups, una informació que fins aquest febrer no s’ha donat a conèixer a les direccions dels centres.

D’altra banda, Reus en Moviment també lamenta la manera com les escoles van conèixer la imposició del tancament de les línies, a través d’un correu electrònic un divendres al migdia, així com la gestió posterior que han fet tant el Departament d’Educació com el govern municipal d’aquesta decisió.