info@reusenmoviment.cat

Qui som?

Reus en Moviment és una iniciativa promoguda per un nucli impulsor que s’ha ampliat amb les adhesions de més persones amb una visió semblant de la ciutat i la política. En aquest nucli hi ha el graduat en Treball Social i jardiner David Vidal Caballé, que va ser regidor de l’Ajuntament de Reus entre 2011 i 2016; Mar Joanpere Foraster, doctora en Sociologia i professora universitària i Jordi Suárez Baldrís, professor d’ensenyament secundari i periodista.

Després de la presentació pública el 5 d’octubre de 2022, Reus en Moviment ha recollit i continua recollint l’adhesió de desenes de persones  i ha organitzat vuit grups de treball (cadascun amb diverses àrees temàtiques) en els següents àmbits: 

  • L’Educació en Moviment (Esports i Educació)
  • Reus, drets socials i individuals (Justícia social; Seguretat; Foment de la convivència i Feminisme i drets LGTBI)
  • Xarxes de suport i promoció personals (Salut; Diversitat Funcional/Accessibilitat; Salut mental; Gent gran; Primera infància i Joventut)
  • L’economia en moviment (Model econòmic; Comerç; Turisme i Treball)
  • Ciutat habitable (Urbanisme; Habitatge i Mobilitat)
  • Reus, capital cultural (Cultura; Cultura popular i festes i Llengua)
  • Democràcia i república (Participació i transparència; Democràcia i república; Solidaritat i cooperació i Reus, capital del Camp)
  • Mirada ecològica (Emergència climàtica; Residus i Espais verds i salut ambiental)

Es tracta de grups de treball flexibles, amb la voluntat de coordinar-se i treballar transversalment i en xarxa, amb l’objectiu de pensar i elaborar propostes orientades a la millora de la ciutat des d’una gestió municipal més humana i progressista. 

Si desitgeu participar en algun dels nostres grups de treball, podeu adreçar-vos al correu info@reusenmoviment.cat.

Reus en Moviment neix com un espai de reflexió i opinió política per aportar idees i contribuir a la millora de la ciutat de Reus. Des d’un enfocament progressista, es convida la ciutadania a generar propostes per reforçar la cohesió social, la cultura i el lideratge de la ciutat, amb el debat i l’autocrítica com a eines de pensament. A Reus en Moviment caminem cap a una nova consciència, més humana, orientada envers el bé comú.

Reus en Moviment té el suport de la formació Moviment d’Esquerres de Catalunya amb la qual ha confegit la candidatura Reus en Moviment – SomMESCat per a les eleccions municipals de 2023.