info@reusenmoviment.cat

Reus en Moviment comença a caminar

Aquest dimecres 5 d’octubre al vespre s’ha presentat el Manifest i la plataforma Reus en Moviment a la Sala Santa Llúcia de Reus. El nucli impulsor ha fet una crida pública per construir una proposta que ajudi a vèncer l’apatia de part de la ciutadania i promogui la participació política amb una vocació transformadora i progressista.  El qui va ser regidor a l’Ajuntament de Reus, David Vidal, ha presentat el manifest Reus en Moviment, acompanyat pels altres dos promotors d’aquest espai polític, la sociòloga i professora universitària Mar Joanpere i el professor d’ensenyament secundari i periodista Jordi Suárez. A l’acte hi han assistit un bon nombre de ciutadans interessats a informar-se sobre la proposta i reflexionar conjuntament sobre les possibilitats de bastir una alternativa per a la ciutat.

En la presentació del manifest, David Vidal i Mar Joanpere han destacat el fet que el projecte neix “amb la voluntat d’impulsar una plataforma d’àmbit municipalista que aglutini gent diversa” i que no es descarta cap possibilitat de futur, ja sigui “construir una llista electoral pels propers comicis municipals o altres escenaris, com esdevenir una plataforma transversal o mantenir-nos com a grup d’opinió que pugui servir d’altaveu als neguits i propostes de la ciutadania”. En aquest sentit, i per garantir transparència des del primer moment, s’ha explicat que el projecte neix vinculat a la formació Moviment d’Esquerres.

Un cop presentat el manifest s’ha portat a terme un col·loqui amb el periodista Albano Dante-Fachín, en què s’ha fet al·lusió a la situació política actual i als reptes que planteja la participació tant a escala local com nacional. Durant el col·loqui han intervingut algunes de les persones assistents a l’acte, que han expressat tant suport explícit a la nova plataforma com propostes perquè es puguin incorporar a la seva acció futura.

Qualsevol persona interessada pot adherir-se al projecte i el manifest a través de l’apartat corresponent del web reusenmoviment.cat.