info@reusenmoviment.cat

Reus en Moviment dona suport a les persones defensores del riu Siurana i s’afegeix al clam per un nou model de gestió de l’aigua

Representants de Reus en Moviment han participat aquest divendres davant dels Jutjats de Reus a la concentració de suport al membre de l’entitat ecologista Gepec, Andreu Escolà, i a la representant de la Plataforma pel Riu Siurana, Anaïs Estrems. Tots dos estan encausats per uns suposats delictes comesos durant diverses accions de defensa del cabal d’aigua del riu Siurana i a favor d’un replantejament del model de gestió de l’aigua. Escolà i Estrems havien de ser jutjats aquest divendres per aquests presumptes delictes, però el judici ha estat finalment ajornat per, segons diversos mitjans, “qüestions internes del tribunal”. Els membres de ReM Damià Vernet, Carme Cabré i Alfred Arias han estat al costat dels activistes i dels col·lectius que han donat suport a la concentració.

Reus en Moviment considera que cal repensar de manera urgent el model actual de gestió de l’aigua, sobretot en un moment en què tots els indicadors revelen una sequera de gran gravetat i unes perspectives poc optimistes pel que fa a la disponibilitat d’aigua en els pròxims anys al Camp, l’Ebre i el conjunt del país. Durant la darrera campanya electoral Reus en Moviment va plantejar una proposta de Pla Integral de Gestió de l’Aigua els detalls del qual podeu consultar en aquest mateix web.