info@reusenmoviment.cat

Reus en Moviment presenta els 27 integrants de la llista i el decàleg resum del programa electoral

Reus en Moviment ha presentat aquest divendres al local de campanya la llista de 27 persones que integren la candidatura. Segons el cap de llista David Vidal, que ha tancat l’acte, es tracta d’“un equip de 27 persones que respon a perfils professionals i experiències laborals ben diverses, molt representatiu del conjunt de la ciutadania reusenca, sense hipoteques en la política tradicional, amb il·lusió i esperit de canvi, conscient de les idees i els valors de justícia social i de país que cal defensar i amb garanties de formació i coneixements per representar institucionalment i amb responsabilitats de govern el conjunt dels veïns de Reus”

En aquest sentit, els membres de la candidatura han expressat el desig d’empènyer el projecte amb totes les seves forces per portar-lo al Saló de Plens de l’Ajuntament amb el màxim de representació possible i el màxim compromís de treballar des del Govern de la ciutat

Candidat més jove de ReM

Durant l’acte ha intervingut el membre més jove de la candidatura, Toni Trujillo, de 25 anys, que és graduat en Educació Infantil, màster en Gestió comunicativa i E-learning i màster en Captació i gestió en esport d’alt rendiment. Trujillo ha parlat en nom de la resta de candidats i ha expressat la seva voluntat de ser una eina per potenciar i fomentar la participació dels joves dintre de la política municipal. “Avui en dia moltes persones tenen la imatge que parlar de política o participar en ella és cosa de gent més experimentada o que té un recorregut molt més gran, i és un error pensar en això”, ha explicat Trujillo. “La joventut és un sector important de la societat i la seva participació en la política és essencial per al desenvolupament i progrés”, ha afegit.

Trujillo s’ha referit al punt del Decàleg electoral relatiu a l’educació i ha remarcat la importància de donar un impuls a l’educació municipal i de seguir una línia estratègica i transversal en aquest sector educatiu de ciutat.

Toni Trujillo ha parlat també de l’esport i ha recordat que “no podem confondre l’esport amb fer exercici físic, va molt més enllà, hàbits saludables, rutines, educació emocional…”, i ha reclamat la necessitat d’”una línia estratègica i d’actuació en l’esport municipal, així com donar suport a totes les entitats que l’envolten”.

La candidatura de Reus en Moviment

Els membres de la candidatura i els seus perfils són els següents:

1. David Vidal Caballé

Té 42 anys. És exregidor de l’Ajuntament de Reus (2011-2015), jardiner i graduat en Treball Social. Coneixedor de múltiples àmbits de la vida interna de l’Ajuntament de Reus, del món de l’esport i del món laboral. És treballador de l’empresa Reus Esport i Lleure.

2. Cèlia Albi Fernández

Té 54 anys i ha treballat dues terceres parts de la seva vida laboral a l’empresa privada i el darrer terç a l’administració pública. Actualment, treballa a l’Ajuntament de Reus, té formació en psicologia i la seva especialitat des de fa quasi 20 anys és en polítiques de gènere, àmbit en què cada any ha anat reciclant la formació específica. Té una estreta vinculació amb el món sindical des de fa més de 15 anys, en els quals ha representat des de la Confederació General del Treball els treballadors de l’Ajuntament al Comitè d’Empresa. Les seves passions personals són, a banda dels seus nets i la seva família, l’escriptura, la lectura i se sent còmoda en el món de l’art, sobretot amb la pintura.

3. Rafel Julbe Aparicio

Té 45 anys. Ha cursat FPII com a Tècnic programador a l’Institut Baix Camp i té un mòdul de grau superior d’Arquitectura Efímera a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona. Actualment, estudia un grau de Tècniques d’interacció digital i multimèdia a la UOC. Des de l’any 1995 ha treballat a diferents àmbits: la restauració i hostaleria, ha estat comercial en grans superfícies, al turisme i al món de l’espectacle, mentre cursava els diferents estudis de tècnic superior. Des de 1998 fins avui ha exercit a diferents empreses del sector informàtic i l’any 2000 va obtenir la plaça al departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Reus. L’any 2014 va ingressar al món sindical sota les sigles de Comissions Obreres, etapa en què ha pogut guanyar experiència i créixer no només gestionant les discrepàncies entre empresa i treballadors, sinó que porta a terme tasques de suport a la secció sindical de CCOO a les comarques de Tarragona. En aquest àmbit de l’administració pública participa en diferents taules de negociació, plans d’estabilització i com a observador a tribunals per concurs oposició. Actualment sent que ha arribat l’hora de fer el salt a la política per seguir amb aquesta lluita de base i per, segons Julbe, “canviar certes regles del joc i cuidar no només el treballador, sinó el ciutadà amb els seus drets i deures, per garantir un nivell de vida el més òptim possible, en un entorn més segur i habitable, reparant la gran deixadesa d’aquests últims anys i rellançar amb energia i vitalitat unes polítiques de proximitat, de ciutat, per al poble i del poble”.

4. Olívia Molet

Té 50 anys i és graduada en Fotografia, especialitat en Comunicació pel Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya. Es va incorporar al món laboral a través d’un projecte d’emprenedoria i autoocupació de la Generalitat de Catalunya per a joves emprenedors i va crear la seva pròpia empresa dedicada al món de la fotografia digital, Estudi Fotogràfic – Olívia Molet. Ha estat fotògrafa professional i fotoperiodista a diversos mitjans de comunicació, empreses i entitats. Actualment, està immersa en el món de la fotografia corporativa a través de xarxes socials i mitjans digitals i s’ha format amb el Curs de professionalització de Community Manager, E-marketing i E-commerce de la Universitat Oberta de Catalunya. Olívia Molet explica que durant els darrers anys ha viscut intensament la ciutat a peu de carrer, passejant pels barris i pel centre. En aquest sentit, explica que pot oferir “una mirada oberta, transparent i propera a la gent” i que farà tot allò que estigui a les seves mans per “moure Reus cap a un futur millor i ‘en moviment’”.

5. Pau Salvadó Biarnes

Té 37 anys. Va estudiar un Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió del Transport, i va començar la seva vida laboral dins el sector del transport marítim en una terminal portuària del Port de Tarragona, on va treballar durant deu anys. Després va tornar al món laboral a Reus i va continuar en l’empresa familiar dedicada en la venda al detall i al major en el sector del joguet. Des de ben jove ha participat i col·laborat a l’escena cultural i musical alternativa de la ciutat.

6. Alfred Arias Barrio

Té 64 anys. És enginyer químic i enginyer industrial i té una trajectòria professional de 35 anys treballant a la indústria petroquímica (a multinacionals com Monsanto i Dow Chemical), amb responsabilitats a diferents departaments com els de Producció, Enginyeria, Innovació, Gestió de Processos i Recursos Humans (com ara selecció, formació i relacions amb universitats i centres d’FP). Des de l’any 2002 és professor de l’MBA de la URV en temes relacionats amb la Gestió de Persones i Equips d’Alt Rendiment i, des de 2021, també professor del Diploma de Postgrau i Lideratge de la URV. És la seva primera experiència en la política activa i s’ha involucrat en aquest projecte Reus en Moviment per la confiança, honestedat i transparència que li ha transmès en David, i també perquè té el total convenciment que l’èxit de les organitzacions, en aquest cas de l’Ajuntament de Reus, i per tant la per creació de valor per al seu client, que és la ciutadania, rau en el capital humà. Així doncs, està convençut que cal potenciar les persones que fan i coneixen la seva feina, ja que són les més adequades per millorar-la i fer-la més eficient. Hem de ser conscients que totes les persones posseeixen “talents” i que la clau és descobrir aquests “talents” que permetin el seu encaix ideal a l’organització. També està convençut que poques vegades cal dir a les persones com cal fer les coses, sinó dir-los què és el que cal aconseguir i que la seva capacitat, enginy, creativitat i iniciativa per aportar valor ens pot sorprendre molt gratament.

7. Ignasi Basora Gallisa

Té 55 anys. És diplomat en Turisme per la Universitat de Girona i llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha desenvolupat la seva feina en el sector del turisme com a directiu de diverses empreses hoteleres, així com organitzador de fires, campanyes i esdeveniments turístics. És membre de diverses associacions de Reus. Ha estat a la junta del Col·legi d’Agents Comercials i vicepresident d’Òmnium Cultural Baix Camp. Actualment, és el gerent d’una empresa de l’àmbit assistencial i fa de formador de cursos i certificats de professió de les famílies de Comerç i Màrqueting i d’Hostaleria i Turisme.

8. Maria del Carme Cabre Serra

Té 63 anys. És jubilada. Va treballar 24 anys a l’Institut Pere Mata com a Auxiliar d’Infermeria. Sempre ha estat vinculada al sindicat CATAC-CTS/IAC i en va ser representant al comitè d’empresa. Li agrada la lluita sindicalista en defensa de les persones treballadores i també els temes socials i animalistes. Actualment, és alimentadora d’una colònia de gats de carrer i, tal com explica, es presenta amb Reus en Moviment “pel David Vidal, una gran persona que es fa estimar pels seus valors íntegres i honestos”.

9. Jaume Margalló Nieto

Té 45 anys. Se sent reusenc “fins a la medul·la i treballador per a la ciutadania de Reus des dels divuit anys”. Ha treballat com a conserge a la residència d’avis de Reus, i posteriorment ha estat a Centres Cívics, la Biblioteca Municipal, una escola, i va tornar a Centres Cívics de Reus, on actualment fa de dinamitzador. Sempre s’ha mogut al món associatiu de la ciutat, com ara a l’Associació Juvenil de Jugadors de Rol de Reus i a l’Associació Dracs Còmics de Reus, de la qual va ser cofundador i amb la qual va organitzar diverses edicions dels Premis de Còmic de Reus conjuntament amb l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus. Ha format part de l’AMPA Pi del Burgar i és cofundador de l’Associació de Cervesers del Baix Camp, promovent les virtuts de la cervesa artesana en el món gastronòmic i organitzant la MOMA (Mostra de Maig de la cervesa artesana). En l’actualitat, cursa el grau d’Humanitats per la UOC.

10. Carla Roselló Vidal

Té 26 anys. Es dedica a la logística internacional. Amb dos cicles formatius de Grau Superior de Transport i logística i de Comerç internacional, així com un màster en Dret duaner. Participa a Reus en Moviment perquè, segons explica, vol que Reus “sigui ciutat de referència quant a seguretat, neteja, habitatge, oportunitats pels joves i transparència en la gestió municipal, i confio en el David per poder aconseguir-ho”.

11. Jordi Suárez Baldrís

Té 50 anys. És llicenciat en Ciències de la Informació (Universitat Autònoma de Barcelona) i en Humanitats (Universitat Oberta de Catalunya). Va començar en el món de la comunicació als micròfons de Ràdio Music Club, Punt 6 Ràdio i fent pràctiques a Ràdio 4 i la Cadena SER. Ha treballat com a periodista al setmanari “La Veu de Reus” i al diari “El Punt”, on va ser responsable de les seccions de Reus-Baix Camp-Ribera d’Ebre, de Solidaritat i Cooperació i del suplement “El Punt Casteller”.  Després de treballar al gabinet de comunicació d’Universal Studios Port Aventura va exercir com a gerent de l’Institut Municipal de Museus de Reus, on va participar en el desplegament del Pla de Museus que va fer possible la reorganització dels museus reusencs i l’obertura del Centre de la Imatge Mas Iglesias i el Centre d’Art Cal Massó. A partir de 2008 va ser tècnic de comunicació a l’Ajuntament de Reus, en concret a les àrees d’Educació, de Cultura i a la Direcció de Comunicació Corporativa (fins al 2019). També va ser col·laborador de comunicació del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat entre 2008 i 2017. El 2019 va passar a ser professor d’ensenyament secundari del Departament d’Ensenyament i el 2020 en va aprovar les oposicions en l’especialitat de Geografia i Història. Actualment, és professor al Centre de Formació d’Adults Tarragona, a Riu Clar. És soci del Centre de Lectura, on va participar en el Consell Directiu durant els mandats dels presidents Pere Anguera Nolla i Jordi Agràs Estalella. Pertany a la coordinadora nacional de Moviment d’Esquerres de Catalunya (MESCat).

12. Susana Roig Nadal

Té 52 anys. De “Reus de Tota la Vida”. Titulada amb un Certificat de Professionalitat de Grau Mitjà en Auxiliar d’Administració. Ha treballat gran part de la seva vida laboral a diferents empreses del sector privat i des de 2021 és treballadora de l’ens municipal, primer a l’àrea d’Educació i actualment a centres cívics. Vinculada al món del sindicalisme i els drets laborals des de fa anys. Amb una forta vocació de servei, inquietuds socials i militància feminista. Com a mare en solitari aporta la visió de les seves experiències en la difícil situació de les famílies monoparentals en l’actual context econòmic i social.

13. Oriol Martínez Alos-Moner

Té 50 anys. És economista, treballant des d’ACCIÓ per impulsar les empreses catalanes en les licitacions públiques internacionals, des de 2014. Prèviament ha treballat a Brussel·les, l’Argentina, i Itàlia. Va cursar un Màster en Diplomàcia pública per la UPF, el 2014, i parla diversos idiomes, com l’anglès, el portuguès, l’italià, el francès i el rus. Col·labora en alguna publicació com el Catalonia Today, i li interessen temes diversos com “l’economia i la política internacional, el desenvolupament del meu país, Catalunya, i la millora en la qualitat de vida des de l’àmbit municipal”. Entre les aficions hi ha la cuina, l’antropologia, el caiac, el senderisme, viatjar i llegir. Segons explica, s’ha incorporat al projecte de Reus en Moviment per haver-hi vist “un grup capaç d’impulsar el canvi i millora que necessita la ciutat, des d’una òptica municipal, en aspectes com la qualitat de vida, les comunicacions comarcals-provincials, l’articulació de polítiques de foment de l’activitat empresarial a la ciutat i a la regió, i que Reus s’apropiï del rol de lideratge per a les comarques del sud del país”.

14. Jordi Brunet Castellano

Té 45 anys. És electromecànic industrial de professió, és casat i pare de dos nens. És membre de diverses entitats culturals i esportives de la ciutat, soci de la cooperativa Som Energia i d’altres cooperatives de consum. És partidari “d’una economia col·laborativa, enlloc de competitiva” i desitja “un Reus habitable per tothom, de petits a grans”.

15. Maria Lourdes Hinojosa Santiago

Té 47 anys. Reusenca, bibliotecària i mare. Amant de la lectura i del ioga, i feminista. Sempre s’ha sentit atreta per projectes de cohesió social i d’ajuda a tots aquells sectors de la nostra societat més desfavorits, per això sempre ha intentat participar en activitats desinteressades a diferents nivells. “Darrerament, també molt preocupada per la deriva que està prenent l’ensenyament i la sanitat, sobretot la mental, sense recursos i sense uns líders capdavanters que posin fil a l’agulla i hi treballin amb seriositat i escoltant a aquells que es troben cada dia amb aquests problemes. És per tot això que em sumo a Reus en Moviment, perquè crec que Reus necessita un projecte polític municipalista i d’esquerres que escolti la ciutadania i els seus veritables problemes, més que deure’s a les directrius de partits polítics tradicionals que segueixen ordres que poques vegades tenen a veure amb la realitat del dia a dia dels habitants dels pobles i ciutats. Perquè estimo Reus i crec sincerament que necessitem representants a l’administració de la nostra ciutat amb consciència col·lectiva, que s’impliquin en el diàleg amb tots els sectors de la societat i fomentin la participació ciutadana”.

16. Antonio José Trujillo Díaz

Té 25 anys. La seva passió és l’esport i l’educació. És mestre, graduat en Educació Primària i té dos màsters, l’un en Gestió comunicativa i E-learning i l’altre en Captació i gestió en esport d’alt rendiment. Tal i com explica, “em presento amb Reus en Moviment perquè penso que la política s’ha allunyat de les noves generacions i es necessiten canvis en molts sentits: des de l’àmbit educatiu com a ciutat, necessitats bàsiques urbanes o el foment de la cohesió com a ciutat”.

17. Francesc Torres Molina

Té 58 anys. És infermer i llicenciat en Estudis de l’Àsia Oriental, especialitat Xinès. El principal motiu pel qual recolza Reus en Moviment, i en concret en David, és l’amistat que els uneix i també perquè el considera la persona més idònia per aspirar a l’alcaldia, ja que és un home “que destaca per la seva sinceritat i pel seu sentit comú”.

18. Pere Elías García

Té 55 anys. És conductor d’ambulàncies (Tècnic de Transport Sanitari). També és exporter del primer equip d’hoquei dels Ploms i del Reus Deportiu. Interessat en l’economia. Explica que l’ha engrescat Reus en Moviment “perquè el lidera el David Vidal i per ser un projecte municipalista nou i innovador”.

19. Enriqueta Pascual Jaumot

Té 58 anys, és auxiliar d’infermeria i treballa a l’Institut Pere Mata. Lluitadora de mena, forma part del comitè d’empresa pel sindicat CATAC-CTS/TAC. Assegura que es presenta amb Reus en Moviment “recolzant el David Vidal, amb la il·lusió de poder tornar a creure en tot i ajudar a fer-ho possible”.

20. Maria Mota Gómez

Té 53 anys. Va néixer a Massamagrell, un poble de l’Horta Nord de València. Treballa com a infermera de Salut Mental a l’Institut Pere Mata des de 1996. Va venir a estudiar Antropologia Social i Cultural el 1995 a la URV. Es dedica a la cura de persones afectades per malalties mentals i les seves famílies acompanyant i orientant en el procés d’afectació i aprenentatge per poder conviure amb aquestes malalties. És delegada sindical i membre del comitè d’empresa a l’IPM des de 2017. Màster en Salut Laboral el 2018 per la URV. Secretària nacional del sindicat IAC en Salut Laboral des de el III Congrés nacional el maig de 2022. Viu a Reus des de l’any 2001 i estima aquesta ciutat d’acollida i cosmopolita que manté els seus costums i mira cap al món. Per això, segons explica, s’afegeix a aquesta plataforma de ReM: “per aconseguir una ciutat respectuosa amb la diversitat, oberta, innovadora i que mire cap endavant com ho fa Reus en Moviment”.

21. Antonio José Ruiz Gómez

Té 49 anys. Va néixer a Puertollano (Ciudad Real). Va arribar a Reus quan tenia 6 anys i Reus és la ciutat en què li agrada viure. És graduat social, diplomat en Empresarials i llicenciat en Economia per la URV, així com llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Treballa a BASE (organisme autònom de la Diputació de Tarragona), al Departament de Gestió Tributària. Pensa que “una altra forma de fer política és possible, més propera, empàtica i amb més capacitat d’escoltar la ciutadania, amb les persones davant de tot i el municipi com a lloc de convivència on la política té més visibilitat”. Per això, assegura, s’ha afegit al projecte de Reus en Moviment i del David Vidal, perquè pensa que “el David i la gent que formem part del projecte som capaços de fer possible aquesta nova forma de fer política i d’avançar cap a la ciutat que volem”.

22. Joan Anton Carricondo Oyonate

Estudis del primer curs d’Empresarials. Ha estat president de l’Associació de Veïns del barri Sant Joan. Va participar en el concurs de mèrits i a l’execució posterior del primer pla de neteja de Reus. Va ser propietari de la Llibreria La Tronada de Reus durant diversos anys amb la col·laboració de la Cèlia. Fou col·laborador a diversos mitjans de comunicació, com ara Ràdio Popular, Diari de Tarragona, Cadena 13 i Ràdio Reus. Ha participat en diferents projectes entorn de la figura històrica del general reusenc Joan Prim i Prats.

23. Enric Bargalló Solé

Té 61 anys. Resumeix la seva vida en “treballar, treballar i treballar”, una constant que l’ha dut a “un cansament important”, després del qual ara gaudeix “contemplant com passa la vida i gaudint de cada minut, perquè tots els minuts són bons i, els que estem de mal humor o tristos o indiferents, són minuts perduts”. És un apassionat del teatre, i li agraden tota mena d’espectacles, inclosos els esportius. Considera l’esport una part de la cultura, perquè “tot és cultura, al cap i a la fi”. Participa a Reus en Moviment perquè, “a partir de la seva creació i evidentment començant pel David Vidal, només veig persones honrades amb intencions positives, sense mentides; i l’honradesa i la bona gent és el necessari per fer millor el Reus que tots estimem”.

24. Maria Lourdes Oliach Tarragó

Té 68 anys i està jubilada. Ha treballat més de 40 anys com a auxiliar de psiquiatria i és de Reus “de tota la vida”. Segons explica, s’afegeix a Reus en Moviment perquè “el David ha demostrat en les anteriors etapes a l’Ajuntament la feina que es pot fer treballant amb honestedat”.

25. Maria Misericordia Alegre Llaberia

Té 60 anys i es defineix de la manera següent: “Em diuen Cori des que vaig néixer. Soc reusenca, tinc 60 anys i treballo en un taller de tapisseria a Tarragona fent de confeccionista. El meu primer tastet en el món de la política va ser amb l’Ariel Santamaria i el grup municipal CORI, tant a les municipals com a les de la Generalitat amb la Carmen de Mairena (bellíssima persona). Ara portava temps fora del món polític i coneixia el David i la Cèlia, que m’ho va proposar. Crec que és hora de canviar coses tant dins com fora de l’Ajuntament i, si podem aconseguir escons, ho farem”.

26. Josep Damià Vernet Barceló

Té 66 anys. Tota la vida ha estat implicat en lluites socials, sindicals i ecologistes. Va ser de la Unió de Pagesos, president del GEPEC i membre del comitè de l’Institut Pere Mata (lloc on ha treballat d’auxiliar d’infermeria durant 27 anys) en representació del sindicat CATAC-CTS/IAC. “Em presento amb Reus en Moviment pel David Vidal”, explica Vernet. “El vaig conèixer a la CUP i em va fascinar; quan es va retirar li vaig dir que si mai tornava a primera línia política, jo l’ajudaria tant com fos possible… I aquí estic. El David és l’únic que fa sortir brots verds de les meves branques velles i atrotinades. És un goig que hagi comptat amb mi”, afegeix.

27. Mar Joanpere Foraster

Té 31 anys. És Doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona i professora universitària. Combina la seva carrera acadèmica amb el voluntariat a espais d’extensió del temps d’aprenentatge i la formació de familiars. Des dels 15 anys ha estat involucrada en diversos moviments socials del Baix Camp i del Tarragonès. Les seves principals línies de recerca són la prevenció de la violència de gènere i la superació de les desigualtats en els entorns més vulnerables. Dona suport a Reus en Moviment perquè considera que “a la ciutat li cal un canvi de rumb que comenci a fer polítiques amb i per les persones, amb especial atenció a aquelles que més ho necessiten. Reus té molt potencial, però cal activar-lo, i per això calen persones disposades a posar-se en Moviment.”

Decàleg de propostes

Precisament els membres de la llista han exposat un decàleg de propostes que resumeix les desenes d’iniciatives incloses al Programa Electoral de Reus en Moviment. El decàleg recull aquestes mesures:

 

  1. Posem en marxa un Servei d’Assistència Jurídica per a la gent gran per fer front als problemes i la indefensió de moltes persones grans davant les administracions, bancs i grans empreses de serveis bàsics.
  2. Creem un nou espai d’atenció a la ciutadania amb finestreta única per cobrir la bretxa social i cultural de les noves tecnologies, amb punts d’atenció als diversos centres cívics de la ciutat com a extensions de l’OAC arreu de la ciutat. Acostem l’Ajuntament a la ciutadania amb la Regidoria de Barris.
  3. Impulsem l’Oficina Municipal d’Escolarització per potenciar-ne el servei a la ciutadania i millorar-ne els recursos. A través de l’OME cal donar codecisió a l’Ajuntament i la comunitat educativa per planificar i organitzar l’educació a Reus conjuntament amb la Generalitat. Reus es mereix una OME amb una atenció horària i de personal digna d’una ciutat de més de 100.000 habitants.
  4. Recuperem la capitalitat cultural de Reus: dotem amb més pressupost la cultura i treballem pel lideratge en la programació, producció i promoció escènica, en l’atenció i projecció dels museus i patrimoni i en els plans de lectura i biblioteques. Vinculem les polítiques culturals de Reus a les xarxes de país. Enfortim i garantim l’ús de la llengua catalana arreu de la ciutat amb un paper proactiu i amb corresponsabilitat amb les entitats que treballen en aquest àmbit.
  5. Incrementem el pressupost destinat a la salut mental en adolescents dins dels diferents plans vigents en aquest àmbit. Treballem en la millora de la convivència en centres educatius per prevenir casos d’assetjament i altres situacions, en col·laboració amb les famílies i equips docents.
  6. Desenvolupem un programa per a la promoció d’habitatge de lloguer adaptat a les necessitats actuals, que funcioni i estigui dotat amb els recursos necessaris. Reaprofitem i condicionem edificis públics en desús per a usos d’interès públic.
  7. Garantim la seguretat i el benestar als nostres carrers millorant la mobilitat i l’autonomia de persones joves i grans, pacificant i reduint sorolls i emissions a la via pública per tenir una ciutat més saludable. Redissenyem la xarxa de bus públic amb més freqüències, parades més ben situades i cobrim les zones desateses per afavorir la mobilitat laboral i de la ciutadania en general.
  8. Per una mirada ecològica i una nova cultura de l’aigua: combatem la utilització del plàstic d’un sol ús per convertir els residus en recursos. Treballem per la reutilització de l’aigua per reduir l’impacte en el consum i l’afectació ecològica a l’entramat «Riudecanyes – Siurana – Ebre». Fem proves pilot per a la reutilització d’aigües grises en dependències municipals.
  9. Repensem l’organització interna de l’Ajuntament per optimitzar recursos i estalviar diners, amb la revisió de les gerències i el replantejament de sous a regidors i càrrecs de confiança. Internalitzem serveis i millorem i optimitzem la contractació d’obres i serveis.
  10. Implantem la targeta d’aparcament per a persones residents en zones properes a aparcaments o pàrquings de gestió municipal amb tarifes reduïdes. Habilitem solars per fer més pàrquings dissuasoris als afores de la ciutat i fem un manteniment periòdic dels existents que inclogui videovigilància.

 

Reus en Moviment neix com un espai de reflexió i opinió política per aportar idees i contribuir a la millora de la ciutat de Reus. Des d’un enfocament progressista, es convida la ciutadania a generar propostes per reforçar la cohesió social, la cultura i el lideratge de la ciutat, amb el debat i l’autocrítica com a eines de pensament. A Reus en Moviment caminem cap a una nova consciència, més humana, orientada envers el bé comú.

Reus en Moviment té el suport de la formació Moviment d’Esquerres de Catalunya (www.mesesquerres.cat) i conjuntament constitueixen la candidatura Reus en Moviment – SomMESCat.