info@reusenmoviment.cat

Reus en Moviment tanca la campanya animant els reusencs a ser amos del seu vot per portar la seva veu al Govern municipal

Més de mig centenar de persones donen suport al Manifest de Reus en Moviment

Reus en Moviment ha tancat aquest divendres la campanya electoral amb un acte al Racó de La Palma, on diversos membres de la candidatura han intervingut per agrair el suport de la ciutadania en aquests quinze dies de campanya i llançar un missatge d’optimisme i energia per a la jornada electoral d’aquest 28 de maig. El cap de llista, David Vidal, ha fet una crida als reusencs a sentir-se plenament amos del seu vot i optar per l’alternativa que farà sentir la seva veu al Ple i al Govern municipal

Els sis primeres candidats de la llista han pres la paraula per remarcar la força i bones perspectives amb què Reus en Moviment encara la cita de diumenge, i han subratllat alguns dels eixos principals de la proposta electoral. Els membres de Reus en Moviment han fet èmfasi en les propostes incloses al Decàleg i en el conjunt del programa electoral.

El candidat número 9 de la llista, Jaume Margalló, ha fet de presentador de la trobada, en què ha intervingut la número 2, Cèlia Albi, qui ha evocat la seva família i ha reflexionat sobre la defensa dels drets i llibertats individuals i socials. El número 3 de la llista, Rafel Julbe, s’ha referit amb respecte a les persones que opten per l’abstenció però ha recordat que en aquestes eleccions a Reus hi ha una proposta que pot donar resposta a les persones desencantades o sense referents polítics. La número 4 de la formació, Olívia Molet, ha recordat alguns dels moments més destacats d’aquesta campanya electoral, mentre el número 5, Pau Salvadó, ha esmentat les perspectives amb què Reus en Moviment pot influir en el pròxim Plenari municipal. Per la seva part, el número 6 Alfred Arias ha parlat de l’organització i les eines de què es pot valdre Reus en Moviment per aconseguir els seus objectius en aquestes eleccions i a partir del 29 de maig. El número 11 de la candidatura, Jordi Suárez, ha fet referència a la col·laboració amb Moviment d’Esquerres i ha evocat la gènesi i possibilitats de futur del projecte de Reus en Moviment.

Més de 50 adhesions al Manifest

La plataforma Reus en Moviment ha rebut en les darreres setmanes l’adhesió d’una cinquantena llarga de persones de perfils de ben diversos que donen suport al Manifest públic presentat el passat octubre i que ha servit com a impuls per configurar finalment la candidatura per les eleccions municipals del 28 de maig.

El cap de llista de Reus en Moviment, David Vidal, ha agraït el suport d’aquestes persones i ha convidat la ciutadania a sumar-se a la proposta que vol portar noves maneres de fer política a l’Ajuntament de Reus a partir d’aquest dilluns, 29 de maig. El Manifest suggereix “la voluntat d’impulsar una plataforma d’àmbit municipalista que aglutini gent diversa, amb l’objectiu de creure de nou amb la capacitat que tenim per fer de Reus una ciutat transformadora, dinàmica i compromesa”. 

Tant el Manifest complet com el llistat de persones que hi donen suport es pot consultar al web de Reus en Moviment. El Manifest es pronuncia, entre d’altres punts, a favor dels següents objectius:

  • Per un lideratge actiu en promoció econòmica, social, cultural i mediambiental a la comarca i al país.
  • Per la tolerància que ens permet crear societats respectuoses, cal promoure actuacions amb impacte que fomentin la participació ciutadana i el compromís per la superació de les desigualtats, ja siguin econòmiques, culturals, o de qualsevol mena. La incorporació de les veus dels diferents barris, dels diversos col·lectius i les diferents procedències ens ajudarà a prevenir i combatre qualsevol forma de racisme, feixisme o integrisme a la ciutat.
  • Per una nova consciència col·lectiva, revalorem la importància del bé públic i d’allò comú, així com de la identitat col·lectiva. Fem-ho des del diàleg, la participació, el consens, la transparència i l’ètica.
  • Per un nou marc de seguretat, amb combinació de presència policial als barris però també d’agents cívics (professionals de l’àmbit social), amb recursos i mitjans perquè puguin treballar amb garanties. La seguretat també neix de la cohesió i la igualtat social.
  • Per una comunicació entenedora entre ciutadania i administració, una participació i una transparència real, amb uns processos participatius sense cartes amagades que permetin recuperar el protagonisme del veïnat.
  • Per una ciutat compromesa nacionalment, socialment i ambientalment, que reculli la força de l’esperit republicà i democràtic demostrat en els últims anys per la ciutadania, que permeti exercir sense tabús ni pors als jocs partidistes una capitalitat en defensa dels drets nacionals i socials sense renunciar a liderar projectes innovadors i mediambientalment sostenibles.
  • Per la igualtat d’oportunitats de totes les persones i l’actuació envers qualsevol forma de discriminació o violència per motius culturals, d’origen, o per qüestió de gènere o identitat.