info@reusenmoviment.cat

Reus en Moviment, una alternativa per a la ciutat

Des del nucli impulsor de Reus en Moviment publiquem aquest article d’opinió a Reusdigital.cat,on convidem la ciutadania a participar al projecte:

Passats uns dies de la presentació del Manifest de Reus en Moviment, volem aprofitar per agrair a totes les persones que van ser a l’acte i que han mostrat interès a participar en el projecte. Les adhesions que s’estan rebent a través del web reusenmoviment.cat o del contacte directe amb el nucli impulsor estan ajudant a bastir una xarxa que en les pròximes setmanes es posarà a caminar, de moment, en forma de grups de reflexió.

Perquè precisament aquest és un dels grans objectius d’aquesta iniciativa: reflexionar i debatre per oferir propostes a la ciutadania amb vocació de fer una ciutat més cohesionada socialment, amb més igualtat d’oportunitats i amb polítiques municipals més transparents i sense cartes amagades.

Som conscients que el Manifest Reus en Moviment és una declaració d’intencions en què es fa un diagnòstic força general i on es relacionen algunes propostes obertes. D’això volem que es tracti: de posar damunt la taula només alguns punts de partida que es puguin enriquir amb un diàleg més ampli amb tothom qui se senti apel·lat per aquesta crida a pensar una alternativa per a la ciutat.

Des del començament hem volgut deixar clars alguns principis irrenunciables, perquè per molt que alguns s’entestin a repetir que això de les ideologies en política local no compta, nosaltres creiem que compta, i molt, en qualsevol camp d’acció política. Deixem clara la vocació transformadora en la direcció d’allò que entenem com polítiques d’esquerra i centreesquerra. I tenim clar que per transformar cal governar, buscant consensos i aprofitant tot allò de positiu que hagin pogut construir fins ara els equips municipals de govern, ja sigui sols o amb el suport de l’oposició. Sense renunciar a certs debats a vegades incòmodes, relacionats amb l’àmbit dels drets i deures de la ciutadania.

La voluntat és teixir una proposta transversal i novedosa, que eviti clonar experiències passades, amb vocació de consens, que tingui clara la defensa del bé comú des d’una perspectiva més humana i que representi aquelles persones que a hores d’ara poden sentir-se allunyades de la vida municipal i de les ofertes polítiques existents.

Insistim: la mà és estesa, amb ganes d’incorporar-hi el màxim de veus diferents perquè de la conversa i el diàleg és d’on surten les idees més bones. Som-hi!

David Vidal, Mar Joanpere i Jordi Suárez.